Напередодні, дня народження Великого Кобзаря у ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького студенство на чолі з адміністрацією університету, з метою вшанування  пам’яті, виховання любові та пошани до творчої спадщини провели літературні читання поетичних творів.

Тарас Григорович Шевченко - видатний український поет, художник і громадський діяч XIX століття, який залишив невимірний слід у культурній спадщині України. Його творчість, зокрема поезія, відома своєю глибокою гуманістичною спрямованістю та соціальною чутливістю. Шевченко відтворював у своїх творах скрутне життя селянства та простих людей, викриваючи соціальні нерівності та критикуючи суспільну несправедливість.

Секційний курс (Розтин) як навчальна дисципліна є комплексом знань та навичок, якими студент повинен оволодіти в процесі вивчення патологічної морфології та розтину за обраним фахом - лікар ветеринарної медицини. Студенти факультету ветеринарної медицини на 5 курсі мають можливість не тільки опанувати обрану дисципліну, але і застосувати здобуті знання з патологічної анатомії на розтині. Провести посмертну діагностику трупів тварин та птиці для встановлення причин смерті або захворювання, що призвело до загибелі.

Дотримання порядку та техніки розтину, а також оформлення документів розтину є невід'ємною частиною діяльності кожного лікаря ветеринарної медицини.

Курсова робота

Захист курсових робіт з секційного курсу здійснювався онлайн за допомогою комунікаційного програмного забезпечення Google Meet у відповідності з графіком, передбаченим робочим навчальним планом. Захист робіт проходив за слідуючим алгоритмом: за тиждень до початку залікової сесії студенти-магістри представляли виконані роботи на перевірку викладачу.

Роботи перевірялись на відповідність плану написання курсових робіт, змісту, протоколу розтину, літературним оформленням і втому числі на оригінальність. Перевірка електронної версії курсової роботи здійснювалася на загальнодоступних онлайн платформах, щодо дотримання автором вимог академічної доброчесності.

лектор26 листопата 2020 року о 12:35  доцентом кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Лемішевським Володимиром було проведено олнлайн лекцію для студентів 3 курсу факультету ветеринарної медицини СП з дисципліни «Патологічна анатомія та розтин».

 

Тема лекції: «Інфекційні хвороби з хронічним перебігом. Туберкульоз. Паратуберкульоз».

16 червня 2020 року доцентом кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії Лемішевським Володимиром було проведено екзамен для студентів-магістрів 4 курсу 7 підгрупи факультету ветеринарної медицини з дисципліни «Патологічна морфологія та розтин».

 

Підсумковому контролю передувала активна робота студентів, що базувалася на платформі Google Classroom за чітко окресленими теоретичними та ситуативними завданнями протягом кожного навчального тижня.

Як виглядає навчальний день студентки ФВМ ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького за дистанційною формою навчання? Карантин продовжено, проте це не привід засмучуватись так як навчання студентів магістрів факультету ветеринарної медици продовжується у дистанційній формі.

Дистанційна форма навчання у закладах вищої освіти стала свого роду перевіркою чи можуть вони швидко та ефективно організувати навчальний процес в умовах карантину, комунікувати зі студентами залучаючи для цього сучасні освітніх онлайн-платформи. На мою думку, основою ефективного навчання є комунікація науково-педагогічних працівників зі студентами, комплексний виклад навчального матерiалу не зважаючи на труднощі, які можуть бути в умовах каранантину – Лемішевський Володимир.

Дистанційна форма навчання на кафедрі З метою запобігання поширення в університету коронавірусу COVID-19 та на виконання Постанови Кабінету Міністрів України «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» від 11 березня 2020р. N 211, з урахуванням рекомендацій Міністерства освіти і науки України (лист від 11 березня 2020р. № 1-9/154), на період карантину навчання студентів 4 курсу факультету ветеринарної медици здійснюватиметься у дистанційній формі.



30.09-12.10.2019 р студенти 3 курсу ФВМ СП проходили навчальну практику в ННВЦ "Комарнівське" на базі кафедри нормальної та патологічної морфології і судової ветеринарії ЛНУВМБ ім. С.З. Ґжицького.


17.09-20.09.2017 р студенти 4 курсу ФВМ 1-11 груп та студенти 3 курсу ФВМ СП 05.10-13.10.2018 проходили навчальну практику в ННВЦ "Комарнівське" та в прозекторії кафедри.

Авторизація
Додаткові розділи
Опитування
Який Вам найбільше подобається предмет?
Патоморфологія
Патрозтин
Анатомія екзотичних тварин
Гістологія
Календар
«    Березень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31