Veterinary Pathology » Новини » Як студенти факультету ветеринарної медицини навчаються дистанційно
Як студенти факультету ветеринарної медицини навчаються дистанційно

Дистанційна форма навчання у закладах вищої освіти стала свого роду перевіркою чи можуть вони швидко та ефективно організувати навчальний процес в умовах карантину, комунікувати зі студентами залучаючи для цього сучасні освітніх онлайн-платформи. На мою думку, основою ефективного навчання є комунікація науково-педагогічних працівників зі студентами, комплексний виклад навчального матерiалу не зважаючи на труднощі, які можуть бути в умовах каранантину – Лемішевський Володимир.

З метою ефективної організації освітнього процесу кафедра нормальної та патологічної морології і судової ветеринарії ЛНУВМБ імені С.З. Ґжицького з перших днів запровадження карантину здійснює дистанційну форму навчання майбутніх лікарів ветеринарної медицини згідно робочої програми та навчального плану використовуючи усі доступні інформаційні та хмарні технології. 

Навчання магістрів 4 курсу 6, 7, 9 п/г факультету ветеринарної медицини здійснюється із використанням онлайн-платформи G-Suite for Education Це доволі проста і зручна платформа, яка дає можливість викладачеві створювати, впорядковувати матеріали до лекційних та лабораторних занять. В тому числі складати інтерактивні тести, оцінювати виконані завдання, а студентам коментувати матеріали, ставити запитання і просто спілкуватися з науково-педагогічними працівниками – онлайн.


Карантин – це не канікули для студентів, це в першу чергу навчання та робота, можливість для саморозвитку.

Дистанційна форма навчання це не лише виклад нового матеріалу, а також спілкування і зворотній зв'язок зі студентами. Тому ми вирішили запитати безпосередньо у студентів чи подобається їм дистанційна форма навчання і з якими труднощами можливо вони зіштовхнулися під час роботи.

На питання: “Як швидко Ви підлаштувалися до дистанційної форми навчання та чи були можливо якісь труднощі на цьому етапі?” 

Більшість студентів відповідає:

– Швидко та доволі легко. Студенти це сучасні та освідчені люди, яким зручно працювати та комунікувати з викладачами за допомогою смартфона. А завдяки онлайн платформі для навчання Google Classroom робити це стало швидко та лешко. Лекційні та лабораторні заняття вже четвертий тиждень проводяться за звичайним розкладом. Все відбувається як і раніше, змінилася лише форма навчання, тепер заняття проводяться – онлайн.

Єлизавета Саричева (студентка 4 курсу 6 п/г)

«Мій ранок розпочинається із чашкою кави в руках та навчання онлайн. Випивши кави я сідаю вивчати новий матеріал, який необхідно опрацювати. Вибравши нову тему, я уважно вивчаю матеріал, а в конспекті занотовую  лише найважливіше. В альбомі замальовую мікропрепарати, які представлені для огляду. Також користуюсь фотоархівом з макропрепаратами, для кращого засвоєння матеріалу. Завершивши вивчення теми, я проходжу тести, щоб перевірити свої знання та отримати гарну оцінку»



Мирослава Марченко (студентка 4 курсу 9 п/г)

«Здобуті знання за дистанційною формою навчання, а також вивчені теми з курсу патологічна морфологія та розтин, беспосередньо на кафедрі, дають можливість застосувати знання під час секції у клініці» Секція кішки з нирковою недостатністю.



Анастасія Кондратюк (студентка 4 курсу 6 п/г)
«Дистанційне навчання, це поєднання свого роду приємного з корисним. Найбільшим плюсом такої форми навчання є те, що можна бути присутнім на віртуальних заняттях у зручній і теплій піжамі, відволікаючись лише на те, щоб заварити собі чаю) Одним словом, максимально комфортні умови, для вивчення нового матеріалу з курсу «Патологічна морфологія та розтин»»


Кирил Барна (студент 7 п\г)
«Патоморфологія та розтин це досить складний та важкий предмет, як на мене. Признаюсь чесно – дається важко, як при навчанні на кафедрі так і онлайн. Люблю більше вправлятися зі скальпелем та голкою в руках, проте все ж всі теми, я обовязково вивчу и складу тести, обіцяю… Володимире Михайловичу»
Михайло Харина (студент 6 п\г)
«Навчатися в Google Classroom доволі зручно. Завжди приходять сповіщення на смартфон, а також є відповідні записи в календарі що слід вивчити та здати тему, сто відсотків не забудеш. В кожній новій темі матеріал чітко систематизований. Є все необхідне для начання, короткий конспект лекції, макро- та мікропрепарати по темі»


Використання дистанційної форми навчання дозволяє студентам зберегти звичний темп роботи, вивчати теоретичну та практичну частину викладеного матеріалу. А також перевірити свої знання, складаючи тести, відповідаючи на ситуаційні питання та спілкуючись з викладачем.
Студенти задоволені такою роботою так, як доступ до платформи Google Classroom здійснюється, як за допомогою веб-браузера, так і мобільного додатка для смартфона, який завжди під рукою.


На кафедрі є всі необхідні засоби для навчання, унаочнення – світлини макропрепаратів біологічних тканин за незаразних, бактеріальних та вірусних захворювань. В лабораторії патоморфологічних досліджень можна зробити якісні світлини гістологічних мікропрепаратів для поглибленого та кращого засвоєння матеріалу.
З повагою, старший викладач кафедри, к.вет.н.
Лемішевський Володимир

Схожі новини по темі:

Додати коментар
Введіть два слова, показаних на зображенні: *
Авторизація
Додаткові розділи
Опитування
Який Вам найбільше подобається предмет?
Патоморфологія
Патрозтин
Анатомія екзотичних тварин
Гістологія
Календар
«    Травень 2024    »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31